#Accountancy #Cijferbabbel #Features #Vennootschappen

Hoe meer inzetten op cijferbabbels?

Kristel Hermans 11 januari 2023

Hoe meer inzetten op cijferbabbels?

Als accountant ben je vandaag de dag eerder partner van je klanten. Ze komen bij je voor advies over hun organisatie, hun toekomst en het reilen en zeilen van hun zaak. Ze hebben elk hun eigen verhaal en in functie daarvan ook hun eigen vragen. Daarom geven we je graag wat inspiratie voor je cijferbabbels. Je zal zien, dankzij Intellifin is er voor ieder wat wils!

1. Babbels met prospecten of nieuwe klanten?

Verbaas ze met je kennis over hun cijfers, bedrijf en sector. Gebruik tijdens het kennismakings- of opstartgesprek de rapporten en benchmarkings op basis van de neergelegde jaarrekening.

2. Besprekingen met bestaande klanten

2022 en 2023 worden gekenmerkt door stijgende grondstofprijzen, loonindexatie en daardoor een algemene trend van prijsstijgingen. Wat is de impact ervan op de onderneming van je klant? Speel met de cijfers en schuivertjes van de Optimalisatiefeature.

Bespreek nu al het resultaat van het boekjaar met de Forecastfeature of maak een strategisch meerjarenplan met de features Toekomstplannen en Kredietaanvragen.

Of lanceer een nieuwe service door een concurrentieanalyse te maken en te bespreken met je klanten. Misschien een leuk onderwerp voor een mailingcampagne?

3. Wat met ondernemers die een kredietbehoefte hebben?

Maak met de Ondernemingsradar een mooi Kredietdossier waarin je cijfers uit de boekhouding combineert met een Toekomstplan en de nodige beschrijvingen.

Het Kredietdossier is afgestemd met de Belgische grootbanken.

4. En de ondernemer met overnameplannen?

Begin met een snelle waarde-indicatie te maken van de onderneming. Je kan de klant nadien intern doorverwijzen voor een uitgebreide waardering. Zo trigger je de verkoop van extra omzet.

Maak al eens een selectie van interessante partners of overnamekandidaten. Met de feature Smart Screener combineer je eenvoudig verschillende parameters zoals NACE, ebitda, aantal personeelsleden en regio.

5. Die eerste spannende gesprekken met starters

Maak gebruik van de handige template die de basis vormt van het Startersplan in de tool.

Het financieel plan is flexibel in aanpassingen. Nieuwe ideeën test je onmiddellijk uit op vlak van kasstroom en rentabiliteit.

Doe zeker ook eens een haalbaarheidsstudie: welke gelijk(w)aardige bedrijven zijn er in de regio? Hoe presteren deze bedrijven?


Wij wensen je veel babbelplezier toe!

Nòg meer insights?

Belgische kmo’s 6,1 miljard euro armer door loonindexering.

Kristel Hermans 1 december 2022

Door de automatische loonindexering stijgen de loonkosten in de meeste bedrijven met 10%. Fijn voor de portemonnee van de werknemer, iets minder voor die van de kmo

Lees meer #Adviseren #Cijferbabbel #Groei #Babbelinspiratie

Wat bepaalt de waarde van een bedrijf?

Paul Hermans 15 november 2022

Als zaakvoerder wil je het beste voor de toekomst van je onderneming en je personeel. Ondernemers streven naar continuïteit voor hun bedrijf en als ze op een dag verkopen, willen ze uiteraard een goede prijs voor de zaak waar ze zo lang en hard voor hebben gewerkt.

Maar het echte probleem is dat er verschillende opinies zijn over wat de basis moet zijn voor de waardering. Is dat de winst? En zo ja, is het de nettowinst na belasting of de winst in een eerder stadium van de resultatenrekening? Men gaat frequent uit van de EDITDA. Maar winst, in welk stadium dan ook, is nog geen geld.

Lees meer #Accountancy #Cashflow #Features #Vennootschappen