#Tips&Tricks

Podcasts

Kristel Hermans 28 september 2023

Podcasts

🎧 Nog een ontspannen-bijleren-tip

Podcasts zijn de ideale manier om je kennis te verruimen terwijl je iets anders aan het doen bent.

Samen met mijn collega’s heb ik vijf podcasttips verzameld:

 • Uiteraard starten we met dé accountancypodcast van Finplex. Iedere maand verzamelen Glenn en Sven nieuws uit de accountancywereld, bespreken ze ontwikkelingen in de branche of gaan ze in gesprek met gasten.
 • Ook accountants maken podcast. Beyond accounting is de podcast van Lambregts & Robben Accountants uit Turnhout. Ze brengen handige info voor ondernemers over boekhouden en allerhande andere thema’s, telkens door in gesprek te gaan met collega-ondernemers.
 • Op de derde plek (ze staan niet in volgorde van belangrijkheid) komt de podcast van Nerdland, gehost door Lieven Scheire. Het is een podcast op wetenschap gericht, maar toegankelijk zodat ook niet-wetenschappers of mensen zonder wetenschappelijke achtergrond, zoals ik, kunnen volgen. Zo heb ik al veel bijgeleerd over DNA, crispr, AI… Alleen bij de items over kwantummechanica moet ik afhaken 😉.
 • De vierde podcasttip is er eentje van mijn broer Jan: de Engelstalige podcast van Adam Grant: Work life. Adam Grant is organisatiepsycholoog en hij omschrijft zijn podcast als “Organizational psychologist Adam Grant takes you inside some truly unusual places, where they’ve figured out how to make work not suck.”
 • Als laatste tip wijs ik je de weg naar nog meer luisterplezier. Je vindt via andere media (radio, kranten…) ook interessante podcasts of door even te grasduinen in je favoriete podcastapp. En als je daar helemaal door bent, kan Mr Google je ook helpen.

Wat is er zo leuk aan podcasts?

Het leuke aan podcasts is dat je ze kunt luisteren terwijl je iets anders doet. Zo luister ik bijv. graag:

 • tijdens het wandelen (ik ga regelmatig alleen wandelen in de Wijers, het natuurgebied in mijn achtertuin)
 • tijdens de ochtendrit met de fiets naar kantoor
 • tijdens het strijken (of andere huishoudelijke taken die moeten gebeuren)

Maar dat kan ook

 • tijdens het pendelen op de trein, bus of in de auto
 • in je luie ligstoel op vakantie
 • in het vliegtuig op weg naar je vakantiebestemming. Wel niet vergeten om de podcast te downloaden op je gsm, want er is niet altijd wifi op het vliegtuig.

En zo leer je bij, je verruimt je mindset en je wordt geconfronteerd met nieuwe & andere ideeën.

Wat is een podcast?

Een podcast is een audiobestand dat je kan beluisteren via je smartphone, tablet of computer. Je luistert waar en wanneer je maar wil naar nieuws, wetenschap, entertainment, politiek, gezondheid of persoonlijke verhalen. Podcasts zijn opnames die specifiek gemaakt zijn om on-demand, wanneer jij het wil, te beluisteren.

Hoe werkt het?

Met een podcastapp kan je je abonneren op verschillende podcasts naar eigen keuze. Wanneer er een nieuwe aflevering online komt, zie je die automatisch verschijnen in je app. Via de App Store of in de Google Play Store kan je een postcastapp naar keuze downloaden. Iphone en Ipad hebben een eigen Apple podcastapp, maar andere bekende apps zijn Spotify, Soundcloud, Stitcher, iTunes… Sommige podcasts staan ook op YouTube, zoals die van Finplex. Ik luister bijv. graag via Spotify.


Veel luisterplezier!


Ken je zelf nog leuke podcasts, laat ze dan even aan mij weten via mail of een berichtje op Linkedin.

Nòg meer insights?

Wat is belangrijker: meer verkopen of meer overhouden?

Kristel Hermans 2 augustus 2022

Het eerste waar ondernemers aan denken als je met ze praat over de groei van hun bedrijf is meer verkopen, meer omzet draaien, meer klanten, meer medewerkers…

Lees meer #Adviseren #Cijferbabbel #Groei #Babbelinspiratie

Kredietdossier

Kristel Hermans 5 juli 2022

Ondernemers die voor de financiering van hun bedrijf een krediet willen aanvragen, moeten van de bank meestal uitgebreide cijfers en prognoses voorleggen. Daarvoor kloppen ze vaak aan bij hun accountant.

Lees meer #Adviseren #Cijferbabbel #Babbelinspiratie #Features